Pınar Selek
Ankara’daki Sosyoloji Öğrencilerinden Pınar Selek’e Destek
16.1.2013 Çarşamba, 16 Ocak 2013
Haber: Kaos GL
24 Ocak’ta Mısır Çarşısı Davası’nda yargılanacak sosyolog Pınar Selek’e Ankara’da sosyoloji öğrencilerinden destek var. Ankara’daki sosyoloji öğrencileri 23 Ocak’ta Yüksel Caddesi’nde İnsan Hakları Anıtı önünde gerçekleştirecekleri basın açıklamasından sonra  otobüsle İstanbul’a gidecekler.
 
17 Ocak 2013 günü, İHD Genel Merkezi’nde bir toplantı yapacaklarını açıklayan Ankara’daki Sosyoloji Öğrencileri, “destek vermek isteyen, söyleyecek sözü olan herkesi” İHD’ye çağırdılar.
 
Ankara’daki Sosyoloji Öğrencileri yayınladıkları bildiride Pınar Selek’e neden destek olduklarını açıkladılar:
Çünkü Pınar Selek bir sosyolog. Hem de aldığı eğitimi sadece masa başında devam ettirmek yerine hayatı, sokağı tercih eden bir sosyolog. İçinde yaşadığı topluma sırça köşkünden bakmayı reddederek sokak çocuklarıyla, seks işçileriyle ve birçok ezilen kesimle yan yana gelen, birlikte mücadele eden bir sosyolog. Kürt meselesiyle ilgili yürüttüğü çalışma esnasında Öcalan dâhil konunun bizatihi muhataplarıyla görüşmek istemesi sonucu gözaltına alınan Pınar Selek, görüştüğü kişilerin isimlerini vermediği için 15 yıldır korkunç bir komplo senaryosu ile uğraşıyor.
 
“Bombacı” ve “terörist” olduğu iddia edilen Pınar Selek, olayın tüp patlaması olduğunu ve bomba izine rastlanmadığını kanıtlayan çok sayıda polis ve bilirkişi raporuna rağmen tam üç kez beraat ettiği davadan bugün hâlâ yargılanıyor. Beraat kararı veren mahkeme başkanı değiştiriliyor ve nihai kararı veren mahkeme kendini temyiz mercii gibi görerek kararı iptal ediyor. Yıllar sonra bulunduğu iddia edilen düzmece deliller ortaya atılarak dava tekrar tekrar açılıyor. Yaşanan hukuksuzluğun ve adaletsizliğin ardı arkası kesilmezken 1998’de başlayan kâbus 15 yıldır sürüyor. AKP yargısı da devraldığı görevi lâyıkıyla sürdürüyor.
 
Kadınlar, translar, sokak çocukları ve daha niceleri 15 yıldır Pınar Selek’e tanık olduklarını, Pınar Selek’in yanında olduklarını haykırıyor. Etliye sütlüye karışmayan masa başı sosyologları ise zamanında kürsüleri basılarak tutuklanan Behice Boran ve arkadaşlarına, haksız yere hapishanelerde bulunan öğrencilerine ve akademisyenlere sahip çıkmadığı gibi Pınar Selek’i de yalnız bırakıyor.
 
Biz sosyoloji öğrencileri olarak inanıyoruz ki içinde duyarlılık kırıntısı ve vicdan olan herkes bu mücadelede Pınar Selek’in yanında olursa, çocukların Pınar ablası yıllardır devam eden sürgünden kurtulacak ve ilk aşkı olan İstanbul’a, bizlerin yanına, yani ait olduğu yere dönebilecektir. Özellikle sosyoloji ve diğer sosyal bilimlerden olmak üzere bütün öğrencileri ve akademisyenleri Pınar Selek’e sahip çıkmaya çağırıyoruz.
 
Pınar Selek Kimdir?

Pınar Selek 1998’de gözaltına alındı, türlü işkencelere maruz bırakıldı, örgüt üyeliği ile ve tutuklanmasından 1,5 ay önce Mısır Çarşısı’nda gerçekleşen patlama ile suçlandı.

 

 

 

 

 

 

 

http://www.kaosgl.org/sayfa.php?id=13219

Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Mahkeme Süreci Court Process