Pınar Selek
Avrupa Parlemento'sunun Pınar Selek davası hakkında yaptığı toplantı
19.1.2013





Türkiye adaletine yönelik simgesel ve güçlü bir mesaj için Avrupa Parlementosu’nda toplanan bir komisyon Pınar Selek’i destekliyor. 14 senedir ülkesinde mahkemesi devam eden bu Türkiyeli sosyolog, bir senedir Strasbourg’da yaşıyor. 1998’de Istanbul’daki bir patlamada 7 kişi hayatını kaybetti ve bir saldırı yapmakla suçlanan Pınar Selek, masum. Ve üç kere beraat etmesine rağmen önümüzdeki 24 Ocak’ta yeni bir dava başlayacak.

Pınar Selek : Pek çok konuda beraat bu. Şunu göstermek istiyorlar; eğer ki ifade özgürlüğü için direniyorsanız, demokrasi için, özgürlük için direniyorsanız, sizi pek çok şey için suçlasalar bile kazanacağınızı göstermek için. Ben bir örneğim, Türkiye’de çok sembolik bir konumdayım. Bundan dolayı direnmek, kazanmak zorundayım, kazanmak zorundayız.

Pınar Selek feminist ve antimilitarist bir aktivist. Kürtler gibi azınlıkların savuncusu ve belki de yaşadığı hukuki sürüncemenin sebebi bu. Strasbourg’daki akademisyenler, siyasetçiler, dernek üyeleri seferber oldular.

Strasbourg Belediye Başkan Yardımcısı - Pernel Richardo: Bu güçlü seferberlik otoritelere, özellikle de Türkiye adaletine, açıkça eşitsiz ve tamamen adaletsiz olan bir hukuk sistemi ile Avrupa Birliği’ne girmeyi istiyormuş gibi davranmanın sürdürülemeyeceğini göstermelidir.

La Lune dernek başkanı - Irenne Tabellion:
Aramızda böylesine yetkin bir kadın olmasından dolayı gurur duyuyoruz. Ama onun yeri, Türkiye’de sevdiklerinin yanında ve özellikle de bunca zamandır savunduğu dostlarının yanında. 

Kurulan dayanışma komitesi Pınar Selek’in duruşmasındaki karara etki etmeyi denemek için Türkiye’ye gidecek. Müebbet hapis riski olan sosyolog duruşmaya katılmayacak.

Çeviren: Pınar Büyüktaş
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Mahkeme Süreci Court Process