Pınar Selek
Fransa Genç Yeşilleri: “Sonu Gelmeyen Politik ve Adlî Saldırılar Durdurulmalı”
21.1.2013

Fransa Genç Yeşilleri, Türkiye’de 14 yıldır sonu gelmeyen bir yargı süreciyle mücadele eden Türkiyeli sosyolog, feminist ve anti militarist aktivist Pınar Selek’i desteklemek için birleşti.

Selek 1998’de bir terörist saldırıya karışmakla suçlandı. Daha sonraki süreçte patlamanın bir gaz sızıntısından kaynaklandığının kanıtlanmasına rağmen, Türk hakimleri tarafından Pınar’a yönelik suçlamalar sürdürüldü.

Tutuklanıp, işkence gördü, üç kez beraat etti fakat hâlen ömür boyu hapis tehlikesiyle karşı karşıya. İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi, tıpkı Yargıtay gibi, bir hukuk devletine ters düşen yöntemler kullanarak bu insan hakları aktivistini mahkûm etmeye çalışıyor.

Pınar Selek’in tek yaptığı, sosyolojik araştırmasında beraber çalıştığı Kürt aktivistlerin isimlerini Türkiye polisine vermeyi reddetmiş olmasıdır. Mahkûm etmek suretiyle Türkiye devleti, etnik, dindar ve eşcinsel azınlıklara yapılan baskıyla mücadele içindeki bu kadının eylemlerine son vermek niyetindedir. Selek’in kadın hakları için cinsiyetçileğe karşı sürdürdüğü mücadele özellikle dikkat çekmektedir.

Bu sebeple, 24 Ocak’ta yargı sürecine son vermek adına toplu olarak harekete geçmek gerekmektedir. Fransa Genç Yeşilleri, mahkûmiyeti önlemek için İstanbul’a gidecek olan heyete dâhil olacak ve Pınar Selek’in tam anlamıyla beraatini talep edecektir.

Fransa Genç Yeşilleri

Çeviren: Gülce Özen Gürkan
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Mahkeme Süreci Court Process