Pınar Selek
Selek davasında skandal karar: Ağırlaştırılmış müebbet!
25.1.2013

Selek davasında skandal karar: Ağırlaştırılmış müebbet!


Mısır Çarşısı’nda meydana gelen patlamaya ilişkin yargılanan Sosyolog Pınar Selek davası 3. kez görüldü. Mahkeme, skandal bir dava sürecinin ardından Selek’i ağırlaştırılmış müebbet hapse mahkum etti.

İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılan sosyolog Pınar Selek hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

Mısır Çarşısı’nda meydana gelen patlama ile ilgili davada İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanan Pınar Selek, patlamaya bombanın mı yoksa LPG’nin mi neden olduğunun kesin tespiti yapılamadığı gerekçesiyle beraat etmişti. Yargıtay 9. Ceza Dairesi bu kararı bozmuş ve mahkemenin yeniden hüküm kurmasını istemişti. Bunun üzerine yapılan yargılamada yine patlamanın nedeninin belirlenemediği görüşünü tekrarlayan mahkeme, Selek’in yine beraatına karar vermişti.

Pınar Selek ve bir diğer sanık Abdülmecit Öztürk hakkında verilen bu “direnme kararı”, sanıkların beraat ettiği ve kararın geri dönülemez olduğu anlamına geliyordu. Ancak İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi, 22 Kasım’daki duruşmada “hukuksuz” bir ara kararla direnme kararından vazgeçti. Kanunda yeri olmayan bir uygulamayla 22 Kasım duruşmasında direnme kararından vazgeçme ve Yargıtay’ın beraati bozma hükmüne uyma açıklaması yapan mahkeme, Selek ve Öztürk hakkında Savcı’dan mütalaa istedi. Bunun üzerine Savcı, her iki “sanık” için de ağırlaştırılmış müebbet istemini tekrarladı.

Selek’in avukatları bugün görülen duruşmada, direnmeden vazgeçme kararının yok hükmünde olduğunu ifade ettiler. Buna karşın Mahkeme verdiği ara kararda direnme kararından vazgeçilmesi kararının geri alınması talebini reddetti ve her iki sanık hakkında da ağırlaştırılmış müebbet karar verdi.

(soL - Haber Merkezi)

http://haber.sol.org.tr/devlet-ve-siyaset/selek-davasinda-skandal-karar-agirlastirilmis-muebbet-haberi-66813

Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Mahkeme Süreci Court Process