Pınar Selek
Selek: Güçlüyüm, bunu atlatacağım
25.1.2013

15 yıldır süren Mısır Çarşısı’ndaki patlamayla ilgili davada ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası alan sosyolog Pınar Selek, “Güçlüyüm; çünkü haklıyım ve yalnız değilim. Eninde sonunda bunu atlatacağım” dedi.

ntvmsnbc ve Ajanslar
Güncelleme: 17:21 TSİ 25 Ocak. 2013 Cuma

STRASBOURG - İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen Mısır Çarşısı’ndaki patlamayla ilgili davada ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılan sosyolog Pınar Selek, Fransa'nın Strasbourg kentinde basın toplantısı düzenledi.

Ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasının kendisini şoke ettiğini dile getiren Selek, dünkü duruşmada davanın sona ereceğini düşündüğünü söyledi.

Pınar Selek, “Şu an şoktayım çünkü ilk defa bir mahkumiyetle karşı karşıya kalıyorum. Güçlüyüm; çünkü haklıyım ve yalnız değilim. Eninde sonunda bunu atlatacağım” şeklinde konuştu.

15 yıldır düren davanın kendisini yorduğunu belirten Sosyolog Selek, “Mücadelemize devam edeceğiz” dedi.

Sığınma istediği yönündeki iddiaları yalanlayan Selek, “Ülkeme dönmek için mücadele edeceğim" diye konuştu.

Türkiye’de Kürt sorunu dahil birçok konunun rahatça konuşulabildiğini vurgulayan Selek, “Benim suçum sadece ‘Bu konuların üzerinde düşünelim’ demekti. O anlamda bir değişiklik var ama daha çok yol var" diye konuştu.

Yargıtay sürecinin henüz bitmediğini hatırlatan Selek, kararı Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne (AİHM) götürmeyi şu an için düşünmediğini de sözlerine ekledi.

 

http://www.ntvmsnbc.com/id/25416979

Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Mahkeme Süreci Court Process