Pınar Selek
Strasbourg Üniversitesi Rektörü Alain Beretz: “Pınar’a dokunmak isteyen önce bize dokunacak."
26.1.2013 Sosyolog Pınar Selek’in siyaset bilimler alanında doktora tezini hazırladığı Strasbourg Üniversitesi Selek’in etrafında kenetleniyor.

24 Ocak’ta görülen duruşma öncesi ve sonrası iki ayrı açıklama yapan Strasbourg Üniversitesi Rektörü Alain Beretz, dün, 25 Ocak Cuma günü, toplanan üniversite personelini, seçilmişleri, laboratuar direktörlerini, bölüm başkanlarını ve öğrenci temsilcilerini Üniversite Sarayında (Palais Universitaire) topladı. Beretz, yaptığı konuşmada, karar ertesinde yaptığı açıklamaya değinerek “Pınar Selek özgür bir araştırmacı olarak çalışmalarını sürdürecek” dedi.

Son kararın meşru olmadığını ifade eden Beretz  “Pınar Selek üniversitenin koruması altındadır. Üniversiteyi çiğnemeden kimse ona dokunamaz. Biz araştırmacımızın arkasındayız. Ne olursa olsun onu vermeyeceğiz. Sonuç ne olursa olsun, bu süreç ne kadar sürerse sürsün, biz onu bir an bile yalnız bırakmayacağız. Pınar’a dokunmak isteyen, önce bize dokunacak” dedi. Pınar Selek’in de hazır bulunduğu ve dakikalarca alkışlandığı toplantıda, Selek’e tüm üniversiteyi etrafında birleştirdiği için teşekkür edildi.

Bilindiği gibi 24 Ocak’ta görülen duruşmada hazır bulunan Strasbourg Üniversitesi’nin dört temsilcisi arasında rektör yardımcısı Francis Kern de vardı. Karardan sonra, aynı akşam, Rektör Beretz tepkisini bir basın açıklamasıyla dile getirmişti
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Mahkeme Süreci Court Process