Pınar Selek
Pınar Selek: "Araştırmalarımdan dolayı kurban seçildim"
29.1.2013

23 Ocak 2013 -  Sky Turk
Hilmi Hacaloğlu'nun sunduğu Şimdi Söz Sizde programında Pınar Selek davası konuşuldu.


Program konuklarından Karin Karakaşlı, "Karartılan delillerden işkenceyle alınan ifadelere kadar davada yapılmayan kalmadı. Dünya ve Türkiye hukuk tarihinde görüşmemiş bir kararla mahkeme kendi verdiği kararı geri aldı" diye konuştu.

"Önümüzdeki tablo nasıl bir ülkede yaşayacağımızı belli ediyor" diyen Karakaşlı, "Beraat dediğin bir kere olur, üç kez beraat etmek ne demek? Pınar kurban seçildi çünkü geçtiği her yerde insanları birbirine bağlayan biridir" dedi.

Hrant Dink'le ilgili olarak da konuşan Karakaşlı, "Hrant Dink, Pınar'la bizi birbirimize emanet etti" dedi.


Programın bir diğer konuğu Ayhan Erdoğan ise, "Taraf oldukları verdikleri karar açıklamasıyla belli zaten. Savunmaya imkan vermeksizin hüküm verme kararı aldılar. Derin devlette devamlılık vardır. MİT, jandarma, polis mahkemede istediği gibi at koşturuyorsa ne yapılabilir?" diye konuştu.

Erdoğan, 'bombalama' iddialarıyla ilgili olarak şunları söyledi: 

"Saatli mekanizma yok, patlama izi yok, bomba olduğuna dair hiçbir delil yok, bombalamanın tanımı yok. Ama her nasılsa 'bombalama vardır' deniyor. Üç bomba uzmanı 'bombalama yoktur' dedi."

Reddi hakim konusunda "Kanuna aykırı bir şekilde sonuca bağlandı" diyen Erdoğan, "Hukuksuzluğun önemli meselelerinden biridir. Eski devletle yeni devlet arasında bir fark olmadığı görülüyor" diye konuştu.


Programa Skype bağlantısıyla katıla Pınar Selek ise düşüncelerini şöyle anlattı:

"15 senedir süren karmaşık bir dava, biz de anlamadık. Bunu sadece 'işkence' olarak yaşıyorum. Ayakta kalmamı gittikçe güçlenen dayanışmayla sağlıyorum. Araştırmalarımdan dolayı kurban seçildim. Bir dönemin komplosu olduğunu düşünüyorum. Davanın devam etmesinin sebebi hala aynı zihniyetin hakim olmasıdır."

"Üniversitem bana o kadar sahip çıktı ki yarın 11:00'de eğitim duracak" diye konuşan Selek "Arkadaşlarımı, babamı, kardeşimi, İstanbul'u ve deniz'i çok özledim" dedi.

http://www.skyturk360.com/haberdetay.asp?id=20075
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Mahkeme Süreci Court Process