Pınar Selek
Nerede Olursak Olalım...
 

 Adalet? Barış? Özgürlük? İnsan? Evren? Hiç bitmeyen sorular ve gözü dağlarda, gönlü denizlerde, elleri toprakta bir kadının rengarenk bohçasına kattığı yeni sorulara gebe cevaplarıyla yola çıkışı... Uzun bir yol, zorlu bir yol, biliyor kadın, yine de çıkıyor yola; ayaklarını kanatan taşlara inat gülümsüyor ve yürüyor Pınar'lar boyu...

Biliyor ki dünyanın dört bir yanındaki yoldaşları ile yalnız değil ve yine biliyor ki bu dünya hepimize yeter ey insan kardeşliği!

Bir yolcu, bir yoldaş, bir kız kardeş yakınlığında başlayan ilk merhabadan bugüne geçen yıllar içinde hep koşturan Pınar'ımız o bizim. Sokakta, kitaplarda, konferans salonlarında kısaca yaşamın sızdığı her yerde; barış için adalet için, kadın hakları için mücadele eden gerçek bir barış aktivisti, antimilitarist, feminist bir kadın.Ve iyi bir dost.

Benim can kızkardeşimin hayat için yapacağı öylesine çok şey vardır ki hep: yemek yerken birlikte bazen "Yavaş yavaş Pınar" demek zorunda kalışımı, bir an durup sonra gülüşümüzü hatırlarım. Sonra yine aynı mücadele ritmi... Çünkü daha iyi bir dünya kurmak emek ister, diyen bir gelenekten gelmenin sorumluluğu bir yandan; o tarihle yüzleşmelerin, sorguların ağır yükü diğer yanda, yürüyor Pınar. Onurlu, sevecen, çocuksu bazen ama hep gülümseyen kocaman bir kalp olarak.

Belki de tanık olduğum en derin anısında; ki annesinin ölümü yalnızca bir ölüm acısı değildir Pınar için, biliyorum bunu, sessizliklerini içine gömüp, çocuklar için, kadınlar için, yoksullar, eşcinseller kısaca tüm ezilmişler için çığlık çığlığa nasıl da hayata katıldığına kaç kez tanık oldum acaba?

Ah benim güzel kardeşim, şu kısacık kocaman ömrüne sığdırdıkların "Yavaş Pınar" diyen ablalık hallerimizi hiç dinlemez biliyorum. Dinlemeyecek. Dinlemesin zaten. Çünkü sen Pınar'sın ve dünyanın da barışa adalete özgürlüğe ihtiyacı var. Düşünen, tartışan, mücadele eden insanlara ve her şeyden önemlisi biz dostlarının (bencilce benim) senin gülümsemendeki umuda ihtiyacımız var.

 Eee hadi, ne duruyoruz kocaman bir gülüşle başlayalım yeni bir güne.....

 

  Jülide Kural
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Mahkeme Süreci Court Process