Pınar Selek
Hukuk Öğrencileri Mısır Çarşısı Davası'nı ve Pınar Selek'in Mücadelesini Konuştu
14.2.2013
13 Şubat 2013 - İstanbul

 

Istanbul Üniversitesi Özgür Düşünce Klubünün düzenlediği 'Yargılama Karikatürü: Pınar Selek Davası' başlıklı toplantı 13 şubat çarşamba İstanbul Üniversitesi Amfi 7'de gerçekleştirildi. Hukuk Fakültesi öğrencilerinin yoğun ilgi gösterdiği toplantının moderatörlüğünü Zeynep Kıvılcım yaptı. Pınar Selek”in video kaydı ile katıldığı toplantıya Selek'in avukatlarından Ayhan Erdoğan ve Hala Tanığız Platform üyesi Suzan Karaibrahimoğlu'nu konuşmacı olarak yer aldılar.


Tüm dünyanın gözü önünde çok kararlı bir güçle karşı karşıya olduğumuzu, kurban olarak kendisi seçilmiş olsa da bunun hepimizin özgürlük mücadelesi olduğunu vurgulayan Pınar Selek sözlerini şöyle sürdürdü: “Boynumu cellatların bıçağına yatırmamaya kararlıyım. Ama bıçağı ellerinden hep birlikte alacağımıza inanıyorum. Çünkü bu cellatlar sadece beni değil, hepimizi kurban etmek istiyorlar... Biz direneceğiz. Hukukla direneceğiz...Ben bu mücadelenin içinde büyüdüm. Ve biliyorum ki herşey değişir, hiçbirşey sabit, bugün ki haliyle kalmaz. Hayat bize bunu gösterdi. Sabırla, kararlılıkla, zekayla ve dayanışmayla mücadele ettiğimizde değiştirebiliriz. Sizin bugün bu dava ile ilgili biraraya gelmeniz benim için büyük bir güç. Bana sürekli nasıl dayandığımı soruyorlar. Çünkü artık katil olarak damgalandım, hakkımda yakalanma kararı çıkarıldı, bir yığın sahtelik vs … Sonuçta bir darbe vuruldu. Herkes buna nasıl dayanıyorsun diye soruyor. Aslında dayanmamın en önemli nedeni bu dayanışmanın kendisi. Pek çok yerden Sosyoloji öğrencileri son davaya geldiler ve dediler ki "Biz soru sormaya devam edeceğiz". Aslında görüldü ki biz bu mücadeleyi yargı sürecinde zaten kazandık. Korkutamadılar. Benim şahsımda herkesi korkutmak istemişlerdi bunu yapamadılar. Ve giderek arttı bu davaya ses çıkaranlar, hiç tanımadıklarımız da var. Ve çok güzel bir süreç yaşıyoruz bu anlamda. Umarım bu çok uzun sürmez, umarım çok geçmeden şu an bulunduğumuz salondu hep birlikte başka bir şekilde tartışırız, hukuksuz bir ülkede hukuk mücadelesi nasıl verilir ve nasıl kazanılır? onu tartışırız.”


Selek'in ardından söz alan Hala Tanığız Platformu üyesi Suzan Karaibrahimoğlu Selek'in araştırmala çalışmalarından, feminist mücadeleki duruşundan ve kitaplarından söz etti. Selek'in 28 şubat mağdurlarından biri olduğunu ve 28 şubatı yaratın gücün halen etkisini sürdürdüğünü söylediği konuşmasında davanın henüz bitmediğini, mücadelenin devam ettiğini ve dayanışmayı çoğalmaya ihtayacımız olduğunu vurguladı.


Selek'in avukatlarından Ayhan Erdoğan 3 beraatin müebbet kararına evrildiği 15 yıllık dava sürecini özetlediği, patlamaya ilişkin daha önce mahkemede de sunulan kriminal çalışmaların nasıl yapıldığını ve dava dosyasına sonradan eklenen raporların süreci nasıl etkilediği ve bundan sonra neler olabileceğini anlattığı konuşmasının ardından soru cevap bölümüne geçildi.

Savunma hakkından, akademideki hak ihlallerine, dayanışmanın gücü üzerine yapılan tartışmanın ardından toplantı sona erdi.

Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Mahkeme Süreci Court Process