Pınar Selek
Pınar Selek gerekçeli karara tepkili
7.3.2013 Cihan - 06/03/2013

Pınar Selek'in müebbet hapisle cezalandırıldığı Mısır Çarşısı davasında mahkeme gerekçeli kararını açıkladı. Gerekçeli kararı Cihan Haber Ajansı'na değerlendiren Selek, "15 yıllık süreçte yaşanan ve ispatlanamamış şeyleri tekrar karşımıza çıkardılar." diye konuştu. Gerekçeli kararın "doktora tezi gibi 407 sayfa" olduğunu söyleyen Selek, "Uluslararası kamuoyundan gelecek baskılara ve Türkiye kamuoyuna karşı yalanlarla ellerini güçlendirmek istiyorlar. Ne kadar çok yalan söylersek o kadar normalleşir düşüncesindeler. Korkunç ve saçma bir durum." ifadelerini kullandı.

O dönemin şartlarında insanların işkence altında verdiği ifadelerin bugün gerekçeli karar olduğunu öne süren Selek, "O dönemin konsepti devam ediyor." dedi. Kendisine sorgu esnasında Mısır çarşısıyla ilgili tek bir soru sorulmadığını söyleyen Pınar Selek bu olayı cezaevindeyken öğrendiğini ifade etti. Gerekçeli kararda bahsi geçen konularda suçsuzluğunu ispat ettiklerini savunan Selek, "Ama tekrar ısıtıp ısıtıp karşımıza çıkarıyorlar. 15 yıldır süren bu dava birçok saçmalıklarla dolu. Davanın üzerinde büyük bir sis var. Beni hedef gösteriyorlar. Bunu Hrant'a da yaptılar. Tüm yetkililere sesleniyorum; artık bu siyasi cinayete bir son versinler." diye konuştu.

Strasbourg Üniversitesi'ne doktora öğrencisi olarak devam eden Pınar Selek, "Beni kurban olarak seçmişler beni boğazlamaya çalışıyorlar. Aftan bile yararlanamaz diyorlar. O kadar büyük nefret var ki gerçekten işlerini güçlerini bırakmışlar bir kurban arıyorlar, canlı canlı beni mezara gömmek istiyorlar." diye devam etti.

Mahkeme başkanının şerh gerekçelerini de değerlendiren Selek, "15 yıldır dosyaya hakim olan o diğerleri dosyayı bilen insanlar değil." ifadelerini kullandı.


http://www.bugun.com.tr/son-dakika/pinar-selek-gerekceli-karara-tepkili-haberi-178678
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Mahkeme Süreci Court Process