Pınar Selek
Ege ve Ankara Üniversitesi'nde Pınar Selek Paneli
28.4.2014
Ege Üniversitesi Sosyoloji Kulübü’nün düzenlediği, “Neo -Liberal Toplumda Özerkleşemeyen Akademi : Pınar Selek" paneli 25 Nisan Cuma günü saat 14.30’da Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sergi Salonu'nda gerçekleşecek.Mısır Çarşısı davasından yargılanan sosyolog – yazar Dr.Pınar Selek için duruşma öncesi düzenlenen bu panele, Amargi İzmir kadın örgütünden Özlem Çalışkan ve Ege Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü öğretim görevlisi Özgür Budak konuşmacı olarak katılacak. Çalışkan, “Pınar Selek davası,süreci ve kronolojisi”, Budak ise,“Neoliberal akademik üretim”başlıklı konuşmalar yapacaklar.
 
AÜSBF İnsan Hakları Merkezi ve Uluslararası Af Örgütü Türkiye Şubesi de duruşması öncesi 26 Nisan Cumartesi  günü saat 13.00'de Aziz Köklü Konferans Salonu’nda "Yargıyı Yargılamak: Cezasızlık ve Siyasi Davalar" başlıklı bir panel düzenliyor.AÜSBF İnsan Hakları Merkezi ve Uluslararası Af Örgütü Türkiye Şubesi’nin düzenlediği panelde; “Pınar Selek Duruşmasına Doğru: Siyasi Davalar ve Adil Yargılanma"  ve  "Bir “Ceza” Olarak Cezasızlık" başlıklı iki oturum yapılacak.
 
AÜSBF Panel Programı
 
13:00-15:00  1.Oturum: “Bir ‘Ceza’ Olarak Cezasızlık”
 
Konuşmacılar: Öznur Sevdiren, Fethiye Çetin, Gökçer Tahincioğlu, İsmail Saymaz, Gökçen Alpkaya (moderatör) ve Mevlüt Can ve Sertaç Ekinci'nin katılımlarıyla.
 
15:30-17:30 2. Oturum: “Pınar Selek Duruşmasına Doğru: Siyasi Davalar ve Adil Yargılanma”
 
Orhan Gazi Ertekin,  Yasemin Öz, Oya Aydın, Özkan Agtaş (moderatör)
 
Dünyanın gözü Dr.Pınar Selek'in üzerinde
 
Yerel mahkeme tarafından üç kez beraat eden Sosyolog Dr. Pınar Selek'in, son olarak İstanbul 12. AğırCeza Mahkemesi tarafından bir ara kararla beraat kararı bozuldu. 24 Şubat 2013 tarihinde mahkeme başkanının muhalefet etmesine rağmen İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından ağırlaştırılmış müebbetcezasıverildi ve yakalama kararı çıkarıldı.Ayrıca Selek hakkında kırmızı bülten kararı verildi ve Türkiye’ye iadesi istendi. Selek'in 30.04.2014 tarihinde Yargıtay temyiz duruşması Ankara’da görülecek. Pınar Selek, 7 Mart günü Fransa'daki Strasbourg Üniversitesi’nde 3 senedir sürdürdüğü "Türkiye’deki muhalif hareketlerin birbirleriyle etkileşimi" konusundaki doktora tezini Strasbourg, Sorbonne ve Lausanne üniversitelerinde öğretim görevlisi olarak çalışan jüri önünde büyük bir başarıyla savunarak doktora unvanına kavuştu.
Selek’e geçtiğimiz günlerde Fransız eğitim kurumu Ecole Normale Superieure tarafından da onursal doktora verilmişti.

Kaynak: http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/turkiye/63673/Ege_ve_Ankara_Universitesi_nde_Pinar_Selek_Paneli.html
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Mahkeme Süreci Court Process