Pınar Selek
Pınar Selek İçin Adalet Nöbeti Başladı
8.6.2014

Tam 16 yıldır gıyabında örülen komplo ile bir hukuk işkencesine maruz bırakılan sosyolog-yazar Pınar Selek davasında sona yaklaşılıyor. 30 Nisan’da Yargıtay 9. Ceza Dairesi'nde görülen temyiz duruşması ardından mahkeme kararını 11 Haziran 2014 Çarşamba günü açıklayacak. Hala Tanığız Platformu Yargıtay tarafından açıklanacak karar öncesi Pınar Selek ile bir adalet nöbeti ile dayanışıyor.

7 Haziran cumartesi 11:00 – 21:00 arası Galatasaray Lisesi önünde tutulan nöbette “ya beraat ya beraat” talebi şarkılar, şiirler, danslar, Pınar Selek'in kitaplarından masallar ve okumalarla haykırıldı.

 

Oyuncu Ayça Damgacı'nın Pınar Selek'in Maskeler Süvariler Gacılar kitabından bölümler okumasıyla başlayan adalet nöbeti, Nur Sürer'in okuduğu Pınar Selek'in Yeşil Kız masalıyla devam etti. Gonca Gümüşayak, Likit Politika Dans & Ses Performansı ile nöbete katıldı. Tiyatro Karga Pınar Selek için hazırladığı kısa performansı sundu. Ardından Semra Çelebi, Pınar Selek için Gülten Akın, Edip Cansever ve Didem Madak'tan şiirler okudu. Esmeray'ın performansı ardından Judith Lieberman masal anlatısıyla ve İlkay Akkaya da şarkılarıyla Galatasaray Lisesi önündeki adalet talebi dillendirildi.

Pınar Selek için Adalet Nöbeti 8 Haziran pazar günü de devam ediyor. Hala Tanığız Platformu adalet nöbetine herkesi çağırıyor.


8 Haziran 2014, Pazar

12:00 KAROSRi - Doğaçlama Müzik ve Dans
13:00 Ivır Zıvır, Eğlenceli Müzikleri
14:00 Esmeray, Performans
17:00 Sirtolar, Oyun Havaları, Zeybekler



Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Mahkeme Süreci Court Process