Pınar Selek
Adalet için takip ediyoruz!
17.12.2014 1998 yılında Mısır Çarşısı’nda meydana gelen patlama ile ilgili sosyolog Pınar Selek ve Abdülmecit Öztürk’ün yargılandığı davanın duruşması, 19 Aralık’ta İstanbul 15. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülmeye devam edilecek.

Bu dava bir yargı skandalı örneği olarak, ülkedeki hukuk garabetini de gözler önüne sermektedir. Dava dosyasının Yargıtay tarafından defalarca bozulmasına, Pınar Selek lehine olan ve suçsuzluğunu ortaya koyan delillere, bilirkişi raporlarına ve Yargıtay kararlarına rağmen, Selek hakkında yine ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istenmiştir.

Bu cezalandırma talebi, yasal değişikliklere ve yasak yöntemle toplanan delillerle yargılama yapan Özel Yetkili Mahkemelerin kapatılmasına rağmen, yargıdaki zihniyetin değişmediğinin göstergesidir.

Selek’in beraat etmesi gerektiğini de ceza alması gerektiğini de söyleyenler aynı yargının makamlarıdır. Yargı yargıya direnmektedir. Yargı makamları delilleri ve raporları hiçe saymaktadır. Tüm çelişkili kararlar ve cezalandırma gayreti, sanığın muhalif aydın kimliğinden, Kürtlerin, sokak çocuklarının, kadınların, eşcinsellerin ve ezilenlerin yanında durmasından ötürüdür.

Pınar Selek, devam eden yargılamaya rağmen, toplum nezdinde ve vicdanında beraat etmiştir. Bu kararı mahkemelere de kabul ettirmek için bu davayı takip ediyoruz.

Duyarlı kesimleri ve davaya bugüne kadar tanıklık eden kamuoyunu, 19 Aralık’ta yapılacak olan duruşmayı izlemeye ve Pınar Selek’e destek olmaya çağırıyoruz.


HDP Hukuk Komisyonu
17 Aralık 2014
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Mahkeme Süreci Court Process