Pınar Selek
“Bir ceza avukatının savunma stratejisi” başlıklı söyleşide Pınar Selek davası
3.3.2015 25/02/2015 - İstanbul

İstanbul Medipol Üniversitesi'nde düzenlenen “bir ceza avukatının savunma stratejisi” başlıklı söyleşisinde Pınar selek davası da konuşuldu


İstanbul Medipol Üniversitesi'nde hukuk kültürü kulübünün organize ettiği “mesleki tecrübeler 3 - bir ceza avukatının savunma stratejisi” başlığı altında 25 şubat 2015 tarihinde hukuk öğrencilerine yönelik bir söyleşi düzenlendi. Av. Ayhan Erdoğan’ın konuşmacı olarak katıldığı ve yaklaşık iki saati aşkın süren söyleşide, savunma stratejilerinden örnekler verildi.

 

Av. Ayhan Erdoğan konuşmasına, girdiği davalardan örnekler vererek, bilgi ve deneyimlerini aktararak başladı. Daha sonra, hakkında 4 kez beraat kararı verilen, 16 yıldır devam eden ve hukuka aykırılığın çeşitliliği açısından zengin bir dava olan Pınar Selek davası barkovizyon gösterimi ile birlikte masaya yatırıldı.

 

Av. Erdoğan, Pınar Selek’in sorumlu tutulduğu Mısır Çarşısı’ndaki patlamanın iddia edildiği gibi bombadan kaynaklanmadığını dile getirdi, adli tıp ve bomba uzmanları ile uzman bilirkişilerin  raporlarına yer verdi, Dosyaya yasa dışı sokulan sahte belgelerin bilimsel raporlar ve olay yeri resmi tutanak ve resimler ile nasıl çürütüldüğünü aktardı. Davanın tarafı olmayan kimi kurumların dosyaya hukuk dışı müdahale ettiğini ve kontrgerillanın bu davaya da el attığını belgeleriyle sundu.

Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Mahkeme Süreci Court Process