Pınar Selek
'Sürüne Sürüne Erkek Olmak' İsviçre'de tartışılıyor
6.11.2009

 

 

Sosyolog Pınar Selek, İsviçre'de üç ayrı dilin konuşulduğu üç ayrı bölgede, "Sürüne Sürüne Erkek Olmak" kitabıyla ilgili tartışmalar yürütecek. Yazarlık sürecenin yanı sıra, feminst ve anti militarist harekete ilişkin deneyimlerini ve gözlemlerini anlatacak. 

 

2009 Duygu Asena Ödüllü Sosyolog Pınar Selek, "Berlin-İstanbul Kardeş Kent" konferansı ve Viyana'daki Salam Orient 2009 Festivali'nin ardından bu kez İsviçre'ye davet edildi. PEN'nin organize ettiği panellere Selek'in yanı sıra Avusturya'nın ORF Moskova muhabiri Susanne Scholl da katılacak. Scholl, Rusya'daki deneyimlerini paylasacak ve  Ruhlu ve Ruhsuz Rusya baslıklı kitabıdan bölümler okuyacak.

Pınar Selek'in İsviçre'deki ilk durağı Lugano kenti. Buradaki panele katılacak olan Selek, ardından 12 Kasım 'da Zürih'e geçecek. Pınar Selek, yoğun bir ilginin beklendiği Volkshaus Yeşil Salon'da saat 20.00'da gerçekleşecek panelde, dinleyicilere yakında Almancaya çevrilecek olan "Sürüne Sürüne Erkek Olmak" kitabından pasajlar okuyacak ve erkeklik üzerine tartışma yürütecek.

 

Zürih'ten sonraki durak ise Cenevre... 13 Kasım günü  düzenlenecek etkinliğin konuğu olan Pınar Selek, burada, mahkemeye verdiği savunma ile masal kitaplarından bazı bölümleri fransızca okuyacak. Ardından, yazarlık sürecini anlatacak, sosyoloji, feminist ve anti-militarist hareket içerisindeki deneyimlerini paylaşacak.

 

PEN'in panellerinin son bulmasının ardından Pınar Selek,  15 Kasım Pazar günü Mozaik'in konuğu olacak. Selek, burada kendisini dinlemeye gelenlere, "erkeklik", "şiddet" ve "militarizm" konulu bir seminer verecek.

Pınar Selek'in katılacağı etkinlikler, LoRa adlı radyo kanalı tarafından dinleyicilere duyurulmaya başlandı bile... Etkinlik programını internet sitesine koyan LoRa, 12 Kasım'daki etkinliğin içereğine ilişkin olarak geçtiğimiz günlerde PEN temsilcisiyle bir mülakat gerçekleştirdi. Radyo'da Pınar Selek'in Ekim ayı ortalarında Volkhous'daki programına da göndermelerde bulunuluyor.  LoRA'nın yanı sıra birçok yayın organının da üç kentte yapılacak panelleri okuyucuya duyurmaya başladığı öğrenildi.

 

 

 

Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Mahkeme Süreci Court Process