Pınar Selek
‘Çağlayan bir pınar’ gibi

"Boşuna çekilmedi bunca çile. Hem ateş olmayan yerden duman da çıkmaz. Siyasi bir suçlu o." Hayır, ben değilim Pınar'ı bu cümlelerle tanıyan. Aslında onu bu cümlelerle ithaf edenler de tanımıyor Pınar'ı.

Kendisiyle konuşma fırsatım hiç olmadı. Onu en iyi yönleriyle; mücadelesinde, uğraşlarında ve yazılarında tanıdım. Onunla sohbet edebilsem ilk olarak şu soruyu sorardım: "Nasıl bu kadar güçlü görünüyorsun? Umut olmayan yerden nasıl da 'çağlayan bir pınar' gibi geldin, yerleştin hayatımıza?

Pınar Selek... Ondan bir şeyler öğrendiğim ve öğreneceğim, hayatta belki onun açtığı yoldan ilerleyeceğim ablam gibi adeta. Toplum ve insanlar konusunda her ne zaman çıkmazlara düşsem ona danışacağım günleri hayal ediyorum bugün.

Ben bu satırları yazarken içim huzurlu olarak şunları da söylüyorum Pınar'a: "Asma yüzünü. Devlet baba bizi yetim bırakmış olsa da, bak, yanında milyonlarca arkadaşın var; karşındakilere hak ettikleri yanıtları vermek üzere seninleler. Ben de onlar gibi ablacım, tanığım sana -bugün, yarın ve daima.

Tuğba Yavuz
Öğrenci, Kronik Muhalif ve Turnusol yazarı.
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Mahkeme Süreci Court Process