Pınar Selek
Pınar Selek'ten Siyah Pelerinli Kız


Sosyolog yazarın ikinci masal kitabı önyargı kayalarını deviren, sevgi ve güvene adanmış büyülü bir hikâye

Sosyolog yazar Pınar Selek'in Özyürek Yayınları'ndan çıkan Su Damlası'ndan sonraki ikinci masal kirabı da okurlarla buluştu. Şahmaran Kadın Dayanışma ve Araştırma Merkezi tarafından basılan on üç kitaplık Şahmaran Çocuk Dizisi'nden çıkan Siyah Pelerinli Kız, Pınar Selek'in en çok önem verdiği sevgi ve güven erdemlerini masalın büyülü diliyle işliyor.

Kara Peçeli Cadı olarak nam salan ama gerçekte insanların önyargılarından ibaret hayali bir canavarın peşinden sürüklendiğimizde, insana güvenip aldandığı için sırtında iki bıçakla ve yüreğinde nefretle dolanan çaresiz genç bir kadınla tanışıyoruz. Upuzun saçlarından dolayı Siyah Pelerinli Kız olarak anılan genç annenin yaşama tutunması ve yaralarını sarması için yeniden insana güvenerek sevgiye bütünüyle teslim olması gerekmektedir. Orman Cadısı, genç kadına her şeyi bir bir anlatmıştır zaten:

"Bu yaralar ancak insan eliyle kapanabilir... Çünkü senin derdin insalarla... Sırtında iki tane gibi görünen onlarca bıçak sapı var. Her birinin üstünde, sadece evlendiğin adamın değil, babanın, sevdiğinin, kardeşlerinin, komşularının ve arkadaşlarının ellerini görüyorum. Bu eller, senin içine, bıçaklarla birlikte nefreti de sokmuş. Nefret dolusun sen... Başkaların zarar verebilirsin ama kendi yaranı temizlemezsin?"

İyi de, Kara Peçeli Cadı diye onu korkulacak bir yaratığa dönüştürenler içinde kim canavarın ardındaki yaralı kadını görebilecek, onu güvenmeye ve sevmeye kim ikna edebilecektir? Siyah Pelerinli Kız, işte bu mucizeye cesareti olan bir yüreğin büyülü hikâyesi. Bu güzel ve anlamlı masalı, Amargi Kitabevi ile Şahmaran Kadın Dayanmışma ve Araştırma Merkezi'nden temin edebilirsiniz.

 

Siyah Pelerinli Kız, Pınar Selek, Şahmaran Çocuk Dizisi-4, Şahmaran Kadın Dayanışma ve Araştırma Merkezi, İstanbul, Ekim 2009, 63 s.

 

 

 

 

 

Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Mahkeme Süreci Court Process