Pınar Selek
Mudahil sosyolog' Pinar Selek

Pınar Selek… Bu isim sosyal bilimlere, bize dair birçok duygunun ve iddianın barındığı bir durak. Dernek çalışmalarımızda ve öncesinde yüreğine yakın durmaktan mutluluk duyduğumuz Pınar’ın, yaşadıklarını anlatmak ve anlamanın tam da durduğumuz noktada yetersiz olduğunu düşünmekteyiz. Yetersiz, çünkü artık herkes biliyor Pınar Selek ismi ile neyin anlatılmak istendiğini. Bu, bir talihsiz olay ya da bir sosyal bilimcinin araştırması sırasında ve sonrasında yaşadığı sıkıntıların anlatıldığı bir oyundan ziyade, tam da Pınar Selek isminin neyi anlattığı ile ilgili bir durum. Pınar, sosyalbilimci, insan kimliği ile dünyayı daha güzel bir yer haline getirmek için çaba harcarken, kördüğüm haline getirilmiş bir dava süreci ile kendi kimliklerinden vazgeçmesi bekleniyor. Sadece O’na değil, onun gibilere masa altından sopa göstermekten öte, açık olarak ayağınızı denk alın demek isteniyor.

Pınar Selek, ayağını denk almayanların kervanında yola çıkanlardan. Meslektaşımız Neşe Özgen’in tanımladığı gibi ‘müdahil sosyolog’ olarak dünyayı anlamak ve ona dair insani cepheden söz ve eylem üretmek isteyen bir sosyal bilimci. Bu nedenle, 12 yıldır ismi sadece kendisinin değil, başka hayatları, hayalleri de içine katan bir çoğul insanın ismi.

Hayatın tam da orta yerine müdahil olan ve bunu tüm etik kaygılar ile yapmaya çalışan bir sosyalbilimci olarak Pınar Selek, hem dostluğu, arkadaşlığı hem de sosyalbilimci kimliği ile yanında olmaktan sevinç duyduğumuz bir isimdir. Hayatı örgütlemek için hem mesleki anlamda hem de dostları olarak, Pınar’ın dünyayı daha barışçıl, postal seslerinden arınmış, ayrımcılığın yaşanmadığı bir yer haline gelmesi istemine ve düşüne tanığız diyoruz.

Sosyoloji Mezunları Derneği




Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Mahkeme Süreci Court Process